Tarieven PCR-testen met Non-COVID document
☝Klik & Boek Vandaag!☝

Supersnel een coronatest in Maastricht

Supersnel een coronatest in Maastricht

Kortademigheid, een flinke verhoging of een zere droge hoest, dit kunnen allemaal symptomen zijn van het coronavirus. Deze klachten herkennen de meeste gelukkig meteen al heel erg snel en daarom is het belangrijk dat je ook heel erg snel actie onderneemt en een coronatest laat doen. Dan weet jij binnen een mum van tijd of je daadwerkelijk het corona virus bij je draagt en dan kun je de mensen in jouw omgeving inlichten. Om zo snel mogelijk de uitslag te verkrijgen kun jij online een afspraak maken bij de teststraat in Maastricht. Bij een positieve uitslag kun jij meteen in quarantaine zodat je niet andere mensen kun besmetten met het corona virus. Het is belangrijk om actie te ondernemen in de strijd tegen het coronavirus. In dit artikel lees je alles over de teststraat van Maastricht met als adres: Rechtstraat 80, 6221 EL Maastricht.

Coronatest, wanneer is het tijd daarvoor?

Dankzij de vele berichten van de overheid weet bijna iedereen de corona symptomen nu erg goed. Maar soms denken we dat een verkoudheid het coronavirus is of dat het coronavirus een verkoudheid is. Hoe weet je kun je dan zeker weten of je het coronavirus bij je draagt? Laten we een ding voorop zetten: test altijd bij onzekerheid. Als jouw klachten nogal vaag zijn kun je het beste een sneltest doen. Op deze manier verspil je niet te veel tijd en weet je toch of de klachten echt duidde op het virus. De symptomen van het coronavirus komen in verschillende vormen voor. Ten eerste zijn er de meest voorkomende klachten zoals een droge hoest, een verhoging en vermoeidheid. De meeste mensen zullen dus last krijgen van deze klachten bij het hebben van corona. Maar er zijn ook nog mildere klachten zoals een loopneus, een beetje keelpijn of juist niezen. Dit zijn dus de klachten die ook kunnen duidden op een simpele verkoudheid.

Toch is het dus erg verstandig om je te laten testen zodat je het coronavirus kunt uitsluiten. Dan zijn er ook nog mensen die hun reuk en smaak vermogen zullen verliezen tijdens het hebben van corona. Dit kan ook nog weken duren voordat het weer terug is, maar het wel een specifieke klacht waardoor je de corona symptomen goed kunt onderscheiden. Naast deze mildere klachten heb je ook de heftige klachten waarbij het inschakelen van medische hulp wordt aangeraden. Denk bij deze heftige klachten aan een pijn of druk op de borst, kortademigheid of aangetast spraak- of bewegingsvermogen. Bij het coronavirus is het dus zo dat verschillende soorten klachten kunnen duidden op het coronavirus. Om jezelf maar ook de mensen om je heen gerust te stellen is een test altijd verstandig. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat jij in contact bent geweest met iemand die het coronavirus bij zich draagt. Dan moet je 5 á 6 dagen in quarantaine. Als je tijdens deze dagen de corona symptomen constateert, moet je ook een coronatest doen in Maastricht. Als je helemaal niks merkt tijdens deze dagen kun je weer uit quarantaine. Het is belangrijk dat je wel wat klachten bespeurd voor dat je een coronatest gaat doen aangezien het coronavirus een incubatietijd kent.

Coronatest in Maastricht

Bij het constateren van de symptomen van corona is het dus altijd verstandig om een coronatest in Maastricht te doen. Veel mensen die de coronatest nog nooit hebben moeten doen, vragen zich af hoe zo’n test nou precies gaat. Is het echt zo pijnlijk als het lijkt? Het antwoord is nee. De hulpverleners die de test afnemen zijn heel erg goed opgeleid en weten dus wat ze doen. De test is vaak ook binnen een mum van tijd afgenomen. Het gevoel dat je krijgt bij het afnemen van de coronatest is wel onprettig. Als de hulpverleners met het wattenstaafje slijm afnemen van je neus en van je keel kan dit even onaangenaam voelen. Maar dit gevoel is zo voorbij, aangezien je meestal binnen 5 á 15 minuten weer buiten staat en naar huis kunt rijden.

Je kunt bij de teststraat in Maastricht online een afspraak maken. Je kunt dan kiezen voor de door jouw gewilde coronatest en dan kun je met de kalender een test inplannen. Op de dag van de afspraak is het belangrijk dat je een identiteitsbewijs bij je hebt en de bevestigingsmail van je afspraak. Deze moet je laten zien bij binnenkomst. Desinfecteer ook gelijk je handen bij binnenkomst aangezien je stoelen en deurklinken aanraakt. De hulpverleners zullen je verder helpen en verwijzen naar een van de testkamers. Als je eenmaal in een van de testkamers zit wordt er van je gevraagd om je neus een keer goed te snuiten. Dan kunnen de hulpverleners er namelijk goed bij. Met een wattenstaafje zullen zij vervolgens wat slijm vanuit je neus en keel halen. Dit sturen zij vervolgens weer op naar het laboratorium voor het onderzoek. Als het slijm eenmaal in het laboratorium is, gaan de onderzoeker opzoek naar genetisch materiaal van het virus in het slijm. Als de onderzoeker daadwerkelijk het genetische materiaal van het virus vinden, krijg jij een positieve uitslag binnen via mail. Als dit niet het geval is, dan krijg jij een negatieve uitslag binnen via de mail.

Ook bij kinderen kunnen de corona klachten worden ondervonden. Bij het testen van het coronavirus op kinderen gelden echter andere regels. Als je een kind hebt tot 7 jaar kun je het volgende nummer bellen: 0800 – 1202. Er zal dan wat meer tijd worden ingepland voor de coronatest. Het kan namelijk zo zijn dat het kind wat moeite heeft met de testafname. Voor kinderen boven de 7 jaar met een eigen DigiD kun je wel gewoon online een afspraak in plannen. Wil jouw kind liever wel wat extra tijd vanwege de spanning? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om een afspraak te maken via het bovenstaande nummer. Als jouw kind 12 jaar of ouder is moet het kind wel toestemming geven bij het maken van een afspraak via de telefoon. Vanaf 18 jaar moet het kind sowieso zelf bellen voor een afspraak.

Prijzen PCR-testen met Reisverklaring
☝Klik hierboven & Bestel Vandaag je pcr-test!☝

Sneltest in Maastricht

Als je dus een afspraak gaat maken via de site van de testraat in Maastricht kun je kiezen uit twee verschillende soorten coronatesten. Een daarvan is de sneltest. Deze test is perfect voor als je in tijdsnood zit of als je vage symptomen hebt ondervonden bij jezelf en graag voor de zekerheid een test wilt laten zonder in quarantaine te hoeven. Stel je bijvoorbeeld voor dat je naar een verplicht evenement moet met een negatieve coronatest uitslag. Dan kun je gemakkelijk de betrouwbare sneltest doen in Maastricht waarbij je meestal binnen 30 minuten de uitslag al binnen krijgt via de mail. Met het doen van een sneltest kun jij natuurlijk ook zo snel mogelijk te mensen waarmee jij in contact bent gekomen inlichten over de uitslag. Op deze manier kunnen die mensen dan weer gerust adem halen of juist zo snel mogelijk in quarantaine gaan. Het ander pluspunt bij het kiezen voor een sneltest is dat je alleen maar het slijm vanuit je neus hoeft af te staan voor de analyse. Dit betekent dus alleen maar even een prikkelend gevoel in de neus.

Misschien denk je wel dat een sneltest niet zo betrouwbaar kan zijn, aangezien je de uitslag als zo super snel krijgt. De supersnelle uitslag van de sneltest in Maastricht komt echter doordat de procedure bij het onderzoeken van het slijm veel eenvoudiger is. Met de swab gaan de onderzoekers simpelweg opzoek naar een bepaald eiwit. Dit soort eiwit hoort speciaal bij het coronavirus.

Maar hoe kunnen de onderzoeker dit eiwit vinden? De onderzoekers hebben in het laboratorium een soort vloeistof waar het watje, met daarop het slijm uit jouw neus, in wordt gelegd. Daarna wordt de vloeistof op een papiertje gedruppeld. Ongeveer 15 minuten later kun je zien of er een negatieve of positieve reactie is ontstaan. Als je dit eiwit in je slijm hebt zitten, draag je dus het coronavirus bij je. 30 minuten later heb jij dus als de positieve of negatieve uitslag binnen via de mail. Om de test nog beter te kunnen begrijpen, is dit ook wel te vergelijken met een zwangerschapstest. Daarbij zit er ook vocht op een stukje papier en heb je ook een controlestreepje. Er is dan ook natuurlijk een vakje voor de uitslag. Bij één streepje is de test negatief. Bij twee streepjes is de test positief. Als jij voor de sneltest gaat bij de teststraat in Maastricht betaal je 69 euro.

PCR-test in Maastricht

De andere test die je kunt kiezen bij het maken van een afspraak op de website van de teststraat is de PCR-test in Maastricht. Nu vraag je je wellicht af wat het verschil is, aangezien er ook een verschil zit tussen de prijs. Sommige zien de PCR-test als de meest betrouwbare coronatest die er is. Dit komt doordat dit de eerst door het RIVM goedgekeurde test was en omdat de GGD deze ook gebruikt. Maar allebei de testen, de sneltest én de PCR-test, zijn betrouwbaar. Het andere verschil tussen de twee testen is dat je bij een PCR-test wel een wattenstaafje in je neus én keel moet. De wattenstaafjes met het door jouw afgegeven slijm worden ook verzonden naar het laboratorium waar de onderzoekers het gaan analyseren. De PCR-test duurt wat langer dan de sneltest maar kent wel een hoge testgevoeligheid. Als degene die getest wordt nog weinig symptomen van het coronavirus heeft, dan kan de PCR-test het toch nog oppikken. De PCR-test is eigenlijk vooral aan te raden voor mensen die naar het buitenland willen gaan. Het is namelijk zo dat als je naar het buitenland wilt, er een negatieve uitslag vereist is op de PCR-test. Bij de teststraat in Maastricht kun je dan terecht voor een reiscertificaat die je bij de prijs van de PCR-test in krijgt. Nu vraag je je waarschijnlijk wel af wanneer je de uitslag wel krijgt bij het kiezen voor een PCR-test. Het zit zo: als jij de afspraak hebt ingepland voor 11:30 krijg jij diezelfde dag nog de uitslag om 23:00. Als jij de afspraak hebt ingepland na 11:30, dan krijg je de uitslag de volgende dag om 23:00. Hoe dan ook kun jij alsnog snel alle mensen in jouw omgeving inlichten over de uitslag. Als jij kiest voor de PCR-test in Maastricht betaal je 139 euro inclusief een reiscertificaat.

Reiscertificaat in Maastricht

Als je kiest voor de PCR-test in Maastricht voor 139 euro krijg je er dus een reiscertificaat bij. Maar wat is een reiscertificaat dan precies? Het is heel erg eenvoudig. Als jij naar het buitenland wilt voor laten we zeggen een zakentripje dan is het voor het land van jouw destinatie erg belangrijk dat ze een gezond iemand binnen laten. Zo voorkomen ze natuurlijk enige verspreiding van het coronavirus. Het reiscertificaat is dan een verklaring die ervoor zorgt dat jij de grens over mag. Zonder extra kosten krijg jij het reiscertificaat bij het kiezen voor een PCR-test in Maastricht. Jij mag dan wereldwijd reizen en dan weet je zeker dat je gezond op reis gaat.

Een afspraak maken bij teststraat Maastricht

Een afspraak maken bij de teststraat in Maastricht is heel erg eenvoudig. Je gaat naar de volgende website toe: https://coronatest-maastricht.com/. Daar vind je nog wat informatie over de verschillende testen en de knop ‘afspraak maken’. Als je op de knop klikt kom je bij het scherm waar je de locatie, Maastricht, en het soort test kunt aanklikken. Dus ga je voor de sneltest van 69 euro of de PCR-test van 139 euro. Als je daar een keuze hebt gemaakt kom je bij de agenda van de teststraat waar je jouw afspraak kunt inplannen. Na het afrekenen voor de test krijg je een bevestigingsmail binnen die je moet laten zien bij de afspraak. Neem dan ook je identiteitsbewijs direct mee. Na de afspraak kun je meteen weer naar huis want daar word je op de hoogte gesteld van de of positieve of negatieve uitslag via de mail. Is de uitslag positief? Ga dan meteen in quarantaine en wacht op het telefoontje van de GGD. Zij zullen je bellen om in kaart te brengen hoeveel mensen er wellicht besmet kunnen zijn. Ben jij veel in contact geweest met een paar andere mensen? Licht deze dan ook in en vertel dat zij 5 á 6 dagen in quarantaine zullen moeten gaan. Als zij klachten ondervinden moet ook zij meteen een coronatest gaan doen.

Neem zo snel mogelijk contact op met de teststraat van Maastricht als je de symptomen van het coronavirus bij jezelf constateert. Kies vervolgens dan uit de verschillende testen die de testraat in Maastricht aanbiedt. Wordt het een PCR-test of een sneltest?